Вие сте тук

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

С цел осигуряване безопасността на участниците в мероприятията по време на българското председателство на Съвета на Европейският Съюз и за недопускане на безпилотни управляеми въздухоплавателни средства (дронове), всички видове планери, безпилотни неуправляеми аеростати, дирижабли, балони, парашутни скокове в зоните за сигурност от 00:00UTC на 10 януари 2018 година до 24:00 UTC 30 юни 2018 година, с изключение на почивните дни и официалните празници се установяват забранени зони от земната повърхност до височина 1000 m, показани на картата по-долу. Изберете зона с мишката за да видите повече информация.

Извършването на гореуказаните дейности, в посочените зони, в почивните и празничните дни ще се разрешава от ГД ГВА, при липса на мероприятия във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС.

За получаване на разрешение за провеждане на гореуказаните дейности в указаните зони е необходимо да изпратите,  не по-късно от 3 (три) работни дни преди датата на планирано използване, искане (заявка) за такава дейност, до  Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ на адрес 1000 София, ул. Дякон Игнатий 9, и/или по електронната поща на адрес caa@caa.bg